OHANA INFANTIL

Habilitats comunicatives

Som Edurne González,Carme Llambrich, Zaida Gracía, Júlia Montero i Aroa Peinado, estudiants de la URV i aquest és el nostre blog de l'assignatura d'habilitats comunicatives.

EL NOSTRE PLE

Escrito por ohanainfantil 27-11-2016 en PLE. Comentarios (0)

El PLE és descrit com un Entorn Personal d'Aprenentatge (en anglès: Personal Learning Environment), són el conjunt d’eines, aplicacions, serveis web, relacions i/o interaccions que una persona utilitza per a gestionar el seu propi procés d’aprenentatge. Aquests sistemes ajuden als estudiants a prendre el control i gestió del seu propi aprenentatge. El PLE permet a l’alumnat tenir un suport per a fixar els seus propis objectius d’aprenentatge a més a més de poder gestionar el seu propi aprenentatge distribuint els continguts i processos. També inclou una comunicació amb altres persones i la creació i manteniment d'una xarxa de contactes amb els quals compartir els aprenentatges (PLN, Personal Learning Network).

En la classe d'aquest últim divendres vam treballar aquest concepte, primer amb una classe teòrica en la qual, un grup de companys, van fer una presentació sobre el tema en el qual us acabem d'introduir i, a continuació, vam baixar a la sala de PC's on va començar la part pràctica.  Aquesta va consistir en crear el nostre propi PLE, primer a mà (en forma de mapa conceptual, però com volguessim, ja fos dibuixant o escribint) i quan el tinguessim acabat, passar-lo a format digital. Nosaltres cinc vam decidir fer-ho dibuixant perquè fos més visual i agradable a la vista.

Us deixem els nostres exemplars en ambdues formes per si us animeu a crear el vostre!

TRANSFORMACIÓ DEL PLE DE LA ZAIDA

TRANSFORMACIÓ DEL PLE DE LA JÚLIA

TRANSFORMACIÓ DEL PLE DE L'EDURNE

TRANSFORMACIÓ DEL PLE DE L'AROA


TRANSFORMACIÓ DEL PLE DE LA CARMESEGURETAT A INTERNET

Escrito por ohanainfantil 18-11-2016 en seguretat a internet. Comentarios (0)

Com ja sabeu. cada divendres, a la nostra sessió d'habilitats comunicatives treballem un tema diferent que gairebé el 100% de les vegades té a veure amb les tecnologies. Aquest cop també, però d'una manera més reflexiva i no tan pràctica (dins del que cap, és clar) ja que hem treballat la seguretat a internet, un camp enorme que abarca una gran diversitat de perills als que estem sotmesos cada cop que obrim les nostres xarxes i de les quals hem volgut ser protagonistes per tal de conscienciar a tot aquell que puguem. Avui en dia, gairebé tothom disposa de dispositius mòbils conectats a internet. Però, també s'ha de tindre en compte que la seguretat dins d'aquest gran món és molt important. Per això, sempre que descarreguem una app o entrem a una pàgina web em de mirar bé la política de privacitat d'aquesta, ja que, per fer un bon ús d'Internet no només hem de conèixer el seu funcionament sinó també conèixer els riscos i com protegir-nos. Quins són aquests riscos? Doncs, el robatori d'identitat o de dades personals és el més comú, però també existeixen el ciberassetjament o el grooming. Com podem prevenir-los? Instal.lant un bon antivirus, revisant els arxius,proporcionant programes de control parental i creant plataformes segures.

Internet és un món molt gran que ens pot ajudar en molts àmbits, fins i tot en la educació, i per aquest motiu, hem cregut molt important conscienciar-vos des del nostre blog dels grans perills que pot comportar si no l'utilitzem amb seguretat.  Hem penjat un vídeo al nostre nou canal de youtube, al qual us podeu subscriure per anar veient posteriors novetats que us anirem penjant. Al vídeo es mostra un exemple d'un cas de cyberbullying  escolar, molt més present a les nostres vides o a la dels nostres companys, del que sóm conscients. Vam decidir fer un video d'aquest tema ja que la nostra carrera professional està encaminada a les escoles i creiem que potser algun dia ens pot servir com exemple, qui sap.

A continuació us deixem l'enllaç del nostre vídeo, del qual sóm les protagonistes i ens ha concienciat molt fer-ho: I SI DONEM VIDA A LES HISTÒRIES?

Escrito por ohanainfantil 05-11-2016 en tecnologia. Comentarios (0)


El passat dia 28 de novembre ens van proposar la idea de crear la nostra pròpia historia i passar-la a versió digital, així doncs, sens va acudir que podíem fer un petit espot publicitari per conscienciar a la gent dels efectes de l'alcohol en la conducció.
El primer que vam fer va ser crear un storyboard, amb l'ajuda de StoryBoardThat, on et donen unes plantilles de fons, personatges, opcions de text, etc. Una vegada creada aquesta part, amb "GoAnimate",un  vam donar vida a tots els personatges, afegint música, sorolls, paraules i escenaris. Un storyboard consisteix en un conjunt d'imatges mostradesuna darrera de l'altra en seqüència, amb el fí de crear una història o qualsevol altre medi gràfic o interactiu. Basicament es tracta d' un guió, que ens permet la previsualizació de la nostra història abans de que estigui terminada. En aquest, es plantejen les idees principals. Per altra banda, GoAnimate, es una eina web que ens permet crear vídeos a partir de personatges animats.


La creació de la nostra pròpia storyboard va ser una experiència molt divertida i entretinguda, ja que podíem apreciar com a poc a poc tot allò que havíem dibuixat en  paper i després habíem passat a ordinador, anava adquirint forma i creant-se en una història amb vida,  transmetint-se millor. Ens vam inspirar en anuncis que transmitien emocions als receptors, per tal d'arribar més a ells i conscienciar de la ingesta d'alcohol al volant amb una imatge final de la DGT.

Aquest va ser el canvi, de paper a ordinador i amb animació. Esperem que us agradi i us animeu a crear el vostre! 
https://goanimate.com/videos/0WsF16UKObSM